Skip to content

Overnight repair introductie op Automotive Online

Categorie: In de media

Valet op Automotive Online - Overnight repair

Tilburg, 29 oktober 2020 – Vooral de zakelijke markt heeft behoefte aan de ‘klaar terwijl u slaapt-service’, aldus ondernemer Bas Leseman.

Schadeherstelbedrijf Valet introduceert een nieuwe dienst: overnight repair. Onder het motto ‘klaar terwijl u slaapt’ worden auto’s ’s avonds en ’s nachts hersteld. De service wordt in eerste instantie in Brabant aangeboden, maar er zijn vergevorderde plannen het concept op landelijk niveau uit te breiden, vertelt de Tilburgse ondernemer Bas Leseman van Leseman Car Care aan Automotive.

Leseman Car Care is al vijftien jaar actief in schadeherstel en reconditionering, onder andere voor lease-, dealerbedrijven en vlootbeheerders. Leseman merkte dat er bij zijn klanten behoefte is aan een snelle herstelservice. Daarom richtte hij samen met 2 andere investeerders het herstellabel Valet op, waar de overnight repairservice onder valt. Het concept gaat dus een stap verder dan de eendags-herstelservice die diverse schadeketens al aanbieden.

“Veel fleetowners kunnen hun auto’s eigenlijk niet missen en willen daarom dat ze zo snel mogelijk weer schadevrij kunnen doorrijden. Hoe korter ze de auto kwijt zijn, hoe lager de kosten, ook voor vervangend vervoer”, vertelt Rob van Nuenen, product director van Valet. Voorwaarde voor het nachtherstel is wel dat de schade binnen 8 uur kan worden hersteld. Om het concept laagdrempelig te houden, haalt het bedrijf de schadeauto aan het einde van de dag op en wordt deze de volgende ochtend weer hersteld bij de berijder afgeleverd.

Platform
Op dit moment is Valet met zo’n veertig medewerkers actief vanuit drie vestigingen (Tilburg, Veghel en Breda). Op termijn wordt het concept landelijk uitgerold. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan nieuwbouw in Utrecht; dat pand moet in februari 2021 opengaan. Ook staan er schadecentra op de planning voor Drenthe en Noord-Holland. 

Om het nieuwe label Valet extra kracht bij te zetten, werkt eigenaar Bas Leseman nauw samen met Bram Mutsaers, die als oprichter van de website Gereedschapcentrum.nl veel ervaring met een online platform heeft. Valet wil de aanmelding en afwikkeling van schades zo makkelijk mogelijk maken en ontwikkelde een platform waarop de auto door het opsturen van foto’s van de schade kan worden aangemeld; inclusief een afspraak voor het ophalen en afleveren van de auto.

Bron: Automotive Online – Schadebedrijf Valet lanceert Overnight repair